RFI: Kovesi a rămas singură în cursa pentru funcţia de procuror-şef european.Viorica Dăncilă, despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi: Nu cred că este oportună o susţinere

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar european, post pentru care a fost audiat joi, 11 iulie.

Potrivit RFI, Jean-François Bohnert a fost practic retras din cursă de Franța.

Emmanuel Macron l-a favorizat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kovesi.

Bohnert si Kövesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu).

Negocierile din primăvară nu au putut produce un acord, cele două instituții au convenit să se reunească din nou în toamna acestui an.

Acum, teoretic, problema se simplifică pentru Kovesi, favorizată de Parlament), întrucât rămâne singură în cursă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la ambasada Franţei că există semne de întrebare în legătură cu activitatea fostului procuror şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, motiv pentru care nu o susţine pentru funcţia de procuror-şef european.

„De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede într-o funcţie trebuie să nu aibă semne de întrebare referitor la activitatea sa. Ştiţi că a fost revocată în perioada unui ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc şi nu îmi schimb părerea”, a spus Dăncilă.

About the author: tvind