Acțiune împotriva “taximetriștilor – pirat”. Amenzi și permise suspendate

Polițiștii de la Serviciile Rutier și Transporturi au organizat o acțiune de verificare a persoanelor care practică ilegal activități de transport rutier de persoane în județul Hunedoara.

Campania a avut loc în perioada 1 – 5 august și a avut ca scop principal reducerea gradului de victimizare a populației prin producerea de accidente rutiere în care sunt implicați, cu vinovăție, persoanele care efectuează transport de persoane.

“În zonele din care „taximetriştii-pirat” obişnuiesc să îşi racoleze clienţii au fost amplasate puncte fixe de control ale Poliţiei Rutiere, care au monitorizat traficul în vederea aplicării unor măsuri, în cazul în care s-au constat activităţi de taximetrie ilegală. În aceste zone, care coincid, de regulă, cu staţiile de transport în comun, poliţiştii au purtat  discuţii cu călătorii cărora le-au recomandat să evite serviciile „taximetriştilor-pirat” pentru a nu se expune unor riscuri legate de siguranţa transportului şi pentru a nu deveni complici  cu aceştia”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În primele zile din această lună, polițiștii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale pentru  nerespectarea prevederilor care reglementează activitatea de transport taxi şi în regim de închiriere.

Unul dintre șoferii amendați a fost prins practicând ilegal taximetria în Simeria, pe strada I. L. Caragiale. Un alt caz a fost în Hațeg, unde un bărbat a fost depistat pe strada Horea în timp ce efectua transport de persoane în regim de taxi fără a deţine autorizaţie pentru activitatea desfăşurată. Un alt “taximetrist – pirat” a fost identificat de polițiști în zona stației CFR Subcetate.  În cele trei cazuri, poliţiştii au dat amenzi de 3.000 de lei şi au luat măsura de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de șase luni.

Sursa Glasul Hunedoarei

About the author: tvind