AVOCATUL FAMILIEI MELENCU: „DINCĂ ESTE SFĂTUIT DE CINEVA. URMĂREȘTE ÎNCHIDEREA CAZULUI”

Avocatul familiei Luizei Melencu – prima fată răpită și ucisă la Caracal – e convins că principalul suspect în acest caz este sfătuit de cineva ce și cum să declare. Tonel Pop crede că Gheorghe Dincă are o tehnică bine stabilită și urmărește închiderea cazului cu două victime.

Apărătorul a precizat astăzi că în paralel cu perchezițiile din locuința lui Gheorghe Dincă și din pădurea de lângă oraș are loc și o percheziție informatică.

Mai mulți specialiști în diverse domenii, inclusiv informatică, au venit cu generatoare de curent, cu toate dotările, cu imprimante și cu tot ce se poate. Se fac și percheziții informatice, a spus Tonel Pop.

Întrebat despre o eventuală a treia victimă, avocatul a răspuns că se vorbește despre mai multe victime, nu neapărat despre a treia: Din punctul meu de vedere această declarație a inculpatului, de data aceasta sinceră sau cel puțin parțial sinceră, în sensul în care ne-a condus la un cadavru fie chiar și incinerat are scopul de a bloca cercetările, pe ideea că sunt două fete, dosarul este pornit pe două victime. În momentul în care se poate dovedi că cele două victime sunt decedate se poate ridica problema să nu se mai sta pe aici, în curte, să nu se mai facă alte cercetări. Din punctul meu de vedere tactica acestui inculpat este ca în momentul în care are două victime cel puțin recunoscute există pericolul să se închidă cercetările Nici noi, nici opinia publică nu cred că este normal să ne oprim aici. Anchetatorii nu au spus că s-ar opri aici.

Chestionat de ce crede că Dincă îi trimite pe anchetatori pe diverse piste, unele greșite, dacă încearcă să apere sau să ascundă pe cineva, avocatul a răspuns că suspectul „are o tehnică bine stabilită”.

Cineva îl învață cred că în timp util. Nu știu, o să vedem cu cine are el contact, cine îl învață. După atâția ani de experiență (ca avocat – n.r.) îți dai seama imediat dacă îl învață cineva sau nu pentru că merge la chestii de o finețe incredibilă, de genul: ne-a povestit una din fete a vrut să scoată bani de la bancomat și nu a reușit și atunci el a interpretat că îi bate un apropo sexual, că dacă o plătește vrea. Finețuri de astea, dar cu cheie juridică. Din punctul meu de vedere încearcă să închidă cazul prin cele două victime, a mai declarat Tonel Pop.

Ieri, procurorii DIICOT au găsit un sac cu oase și cenușă în pădurea în care Gheorghe Dincă susține că și-a ascuns urmele. Ucigașul a spus că este vorba despre rămășițele umane ale Luizei Melencu, fata de 18 ani pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a sechestrat-o.

Inițial, Dincă a spus că a aruncat trupul în Olt, iar apoi în Dunăre. Acum a revenit și a indicat pădurea de lângă Caracal. Legat de uciderea Luizei, principalul suspect ar fi folosit aceeași metodă ca și în cazul Alexandrei, adică ucidere și arderea cadavrului.

Sursa digifm.ro

About the author: tvind