Despre streaming

Vreau să purtăm o dicutie despre serviciile de streaming Voyo, AntenaPlay, Digi Online, Netflix, HBO Go etc…

În 2015 am luat contact prima dată cu aceste servicii, mai exact cu Digi Online, Digi Online este o platformă unde poți urmări programele TV din pachetul de baza de la Digi, exceptând programele TV Antena Grup, Media PRO și HBO, pe GRATIS. Serviciul se adresează abonaţilor cablu TV și Digi Mobil. Tot în același an s-a lansat HBO GO în România. Pentru reclama, au lăsat gratis serviciul celor care aveau programele HBO pe cablu (situație în care mă aflu), îl folosesc și în zi de astăzi deoarece promoția a rămas aceeași. Problema este că nu prea ai ce să urmărești pe această platformă. Nu sunt fan și nici nu am urmărit Game of Trones, mi-a plăcut Chernobil, Hackerville, Umbre și alte câteva filme.

În 2016 mi-am făcut cont pe Netflix, am urmărit Breaking Bad, Narcos, Culisele Puterii etc…

În 2018 mi-am făcut cont pe Antena Play pentru a urmări Iumor, Băieți de oraș și Antena3 (nu mă interesează ce o să comentați). La Voyo nu m-am abonat până acum deoarece nu-mi plac programele Media PRO. Un plus pentru HBO GO, Antena Play și Netflix este faptul că suportă Chromecast și mă uit și pe TV.

Să facem un calcul, un abonament TV max pack te costă ~60 de lei (conține pachetul de programe lărgit și programele HBO, HBO2, HBO3, Cinemax și Cinemax2, un număr de peste 150 de canale TV).

Streaming-urile costa:

-HBO GO 3 euro

-Antena Play 3 euro

-Netflix 10 euro

Un total de 16 euro însemând ~76,8 lei. Cum vi se pare acest preţ? Eu cred că este cam mare și aceste companii nu au o strategie bună. Spun asta pentru că din punctul meu de vedere ar trebui să existe un serviciu cu cât mai multe producții de la cât mai multe case de producții. Dar asta nu se va întâmpla foarte curând deoarece companiile nu vor să plătească pentru distrbutia conţinutului și așa segmentează piața și crează anomalii de genul streaming-ul costă mai mult decât cablul TV.

Motivul pentru care aceste servicii au devenit populare a fost că găseai tot ce căutai la un preț decent… Cred că în următoarea perioadă vom asista la o schimbare a pieţei…

Gulaş Adrian

About the author: tvind